להקים עסק בלי מימון זו לא משימה קשה אלא זו משימה בלתי אפשרית. כמות המימון הנדרשת תלויה כמובן בסוג העסק, בקהל היעד שאליו הוא פונה, בשאלה האם הוא זקוק למשרד, לעובדים, להקמת אתר מכירות, לגודל המערכת הלוגיסטית וכדומה. אם אתם רוצים להקים עסק חדש בחולון, נסביר כל מה שצריך לדעת על מימון עסקים למתחילים: אלו מקורות מימון קיימים, איך להעריך את צרכי העסק מבחינה פיננסית ועוד.
אילו מקורות מימון אפשריים לפיתוח עסקים?
כדי לבסס או לפתח עסק חדש, ניתן להיעזר במגוון די רחב של מקורות מימון. לפני שמגייסים כסף, חשוב להעריך את הצרכים ולא פחות חשוב, את כושר ההחזר. נדון בדברים הללו אך קודם לכן, אלה מקורות מימון לעסק שיכולים לסייע:
- מקורות בנקאיים – המערכת הבנקאית נחשבת למקור חשוב של "חמצן פיננסי" או "חמצן אשראי" בכל סוגי העסקים.
- ערבות מדינה – מסלולים של הלוואות במימון המדינה יכולה לסייע ליזמים חדשים, שאינם יכולים לקבל מימון בנקאי רגיל.
- גיוס משקיעים – עסק חדש יכול לצמוח בזכות שיתוף פעולה של יזם (האיש עם החזון ולעיתים גם הידע) ומשקיע. המשקיע הוא בעל הון שרוצה עבור השקעתו אחוז מסוים מהרווחים.
- מקורות חוץ בנקאיים – שוק האשראי הביא להקמה של גופים חוץ בנקאיים שחלקם מעניקים מימון לעסקים. חשוב לפנות אך ורק לגורמים בפיקוח בנק ישראל. בנק הדואר וחברות אשראי מעניקים כיום הלוואת בסכומים משתנים.
- קרנות מימון – בענפים מסוימים ניתן לפנות לקבלת מימון גם מקרנות ייעודיות למשל בתחומי ההייטק, יצוא, תעשייה ועוד.
עד כמה כדאי לפתוח עסק חדש בחולון?
חולון היא עיר אשר מתפתחת, יש לה את מרכז העיצוב של מוזיאון חולון ואת המכון הטכנולוגי HIT שמושך אלפי צעירים איכותיים מדי שנה. עיר שבהחלט עם פוטנציאל גדול. גם עסק חדש בחולון יכול להרוויח ולהנות מאותם אוכלוסיות משכילות, אשר מוציאות יותר כסף.
איך להעריך את צרכי העסק?
לצורך הקמת עסק חדש בחולון צריך לבנות תוכנית עסקית. במידה ואין לכם הבנה בנושא, אפשר לפנות ליועצים עסקיים, רואי חשבון וכדומה. כחלק מהתוכנית העסקית בונים תחזית של הכנסות והוצאות צפויות, לפרקי זמן שונים. ובנוסף, מוצאים את נקודת האיזון – כלומר אותה נקודה שממנה הכנסות מתפעול העסק מכסות את ההוצאות השוטפות. מנקודה זו ואילך העסק נחשב לרווחי.
צרכי העסק מבחינה פיננסית מתבססים על הוצאות קבועות ועל הוצאות שוטפות. הביאו בחשבון הוצאות כגון שכירת משרד או מפעל, גיוס עובדים, תשלומי משכורות, תשלום ליועצים, הוצאות חשמל, הוצאות ארנונה וכדומה. כמו כן, יש להכין תחזית של הוצאות משתנות, עלויות מלאי, הוצאות שיווק ופרסום וכדומה. רק לאחר שיש בידיכם את הנתונים תוכלו לדעת כמה מימון דרוש לכם. ההחזר.
יכולת החזר ומחיר הכסף
יכולת החזר מתבססת על תחזית הכנסות צפויות לפרק זמן קצר, בינוני וארוך. יש להכניס את החזר ההלוואות לתוך התחשיבים הכלכליים של העסק. הביאו בחשבון שכל אשראי כרוך בריבית. בצעו סקר שוק בין כל מקורות האשראי הזמינים, כך שלא תשלמו ביוקר, עבור מה שאפשר לקבל יותר בזול. מחיר הכסף, כפי שמסבירים יועצים פיננסיים ועסקיים, הוא בעצם הריבית וההצמדה שמשלמים על המימון העסקי.