התשובה לשאלה הזו היא כמובן שכן – כל הארץ מתרשתת בימים אלו בסיבים אופטיים כחלק ממדיניות משרד התקשורת, אבל השאה הגדולה – איך העסק שלכם יכול להרוויח מאינטרנט סיבים אופטיים?
התשובה הקצרה היא: מהירות. התשובה הארוכה יותר… בהמשך המאמר שלפניכם.
בימים אלו כל מדינת ישראל עוברת רישות בסיבים אופטיים מהירים, כחלק ממדיניות משרד התקשורת של ממשלת ישראל. הרעיון הוא פשוט: לרשת גם יישובים קטנים, ולא רק את הערים הגדולות, ברשתות סיבים אופטיים מהירים, להאצת תעבורת האינטרנט בכל המדינה.
זו חלק ממדיניות רחבה יותר שמטרתה האצת תקשורת הנתונים בישראל בכל מקום, שחלק אחר ממנה הוא פריסה של סלולר דור 5 (G5) ברחבי המדינה, וכן שיפור תשתיות מחשוב ותקשורת באופן כללי ברחבי ישראל.
אז לשאלה שבכותרת – האם קיים אינטרנט סיבים אופטיים באזור חולון?– התשובה היא כן, גם אם עדיין לחלק מן היישובים הקטנים שסביב העיר חולון עדיין לא רושתה תשתית סיבים אופטיים, היא תגיע אליכם לכל המאוחר בהמשך שנת 2022, בזה אין ספק.
השאלה הגדולה יותר היא כמובן – מה יש לנו כצרכנים, עסקיים ופרטיים, להרוויח מאינטרנט המבוסס על סיבים אופטיים? התשובה הקצרה לשאלה זו היא : מהירות אינטרנט חסרת תקדים. התשובה הארוכה יותר נעוצה ביתרונות של אינטרנט מהיר במיוחד, הן לסביבת עבודה יעילה בעסק והן למטרות פרטיות כגון גיימינג ופנאי.
מהם סיבים אופטיים?
סיבים אופטיים הינם כבלים העשויים מחומר שקוף, זכוכית או דמוי זכוכית, ובתוכו יכול לעבור אור או קרניים אינפרא-אדומות הנושאים איתם מידע דיגיטלי, המשמש לטלפוניה, מחשבים ומידע דיגיטלי מגוון. העיקרון של השימוש בסיבים אופטיים התגלה ב-1966, ולקח 4 שנים עד שייצרו את הסיב האופטי הראשון ב-1970 בארה"ב.
להבדיל מכבלי נחושת, בהם האותות נחלשו ככל שהמרחק גדל וככל שהיו בכבלים יותר עיקומים וזוויות שונות, בסיבים אופטיים העוצמה של האותות כמעט שלא נחלשת לאורך מרחקים גדולים, ואין השפעה לזוויות השונות של הכבל לאורך הדרך.
תשתית סיבים אופטיים משתמשת בסיבים אופטיים ונהוג לכלול עשרות חוטים קטנים יותר, למקרה שאחד או כמה מהם ייפגעו, כך שיתרת הסיבים בתוכם תמשיך להעביר את האות למרות הפגיעה בחלק מן החוטים.
אופטי = במהירות האור?
המהירות הגבוהה של העברת נתונים ומידע דיגיטלי באמצעות סיבים אופטיים שדרגה את היכולת להעביר נתונים במשקל כבד יותר, במהירות גבוהה יותר ובזמן קצר יותר, ובכך להפוך הן את החיבור לאינטרנט עצמו של משתמשי הקצה והן תעבורת האינטרנט עצמה לטובה ויעילה יותר.
חלק מהמעבר מאינטרנט של טקסט לאינטרנט של וידאו, המצריך רוחבי פס גדולים יותר וצריכת נתונים גבוהה יותר, התאפשר בזכות התפוצה הרחבה של אינטרנט המבוסס על סיבים אופטיים.
המהירות היא שם המשחק באינטרנט מבוסס סיבים אופטיים, להבדיל מהאינטרנט שהיה מונח על תשתית של סיבי נחושת, שהיו חלק מרשת הטלפוניה הקווית הישנה.
תשתית סיבים לסביבת עבודה היברידית
במקצועות ההייטק השונים היה נהוג כבר עשרות שנים מודל של עבודה היברידית – מודל בו העובדים נמצאים בחלק מהזמן במשרדי החברה עצמם, ובחלק מהזמן עובדים מהבית או מרחוק. אולם מודל זה הפך לפופולארי בענפים רבים נוספים במיוחד על רקע משבר מגיפת הקורונה בתחילת העשור השלישי של המאה ה-21.
לשם כך, בין היתר, נאלצו חברות ומעסיקים להשקיע בציוד משרדי ביתי להתאמת המשרד הביתי של עובדיהם לעבודה מקצועית ויעילה עבורם, ממש כאילו עמדות העבודה הללו היו במשרדי החברה עצמם. חלק אינטגרלי וחשוב מכך היה חיבור אותן עמדו עבודה לאינטרנט סיבים אופטיים, המאפשר תעבורת נתונים מהירה וקישוריות אינטרנט יציבה וחזקה.
מאמרים נוספים:
סיבים אופטיים לגיימינג ופנאי
גם תרבות הפנאי של כולנו השתכללה, עם תפוצתם הגבוהה של קונסולות המשחקים בתחום הגיימינג, וכן טלוויזיה מבוססת אינטרנט תוך הזרמת תוכן וידאו על פי דרישה (VOD) באפליקציות פופולאריות דוגמת נטפליקס, אמאזון, דיסני, אפל ועוד.
כל אלו מצריכים תעבורת אינטרנט יציבה, חזקה ומהירה – המתאפשרת בעיקר על גבי תשתית סיבים אופטיים רחבה ובעלת תפוצה גדולה.
כלכלה מהירה, המבוססת על העברת מידע במהירות האור, וכן צרכנות מהירה, המבוסס על רכישת תוכן דיגיטלי כאן ועכשיו – הם הבסיס לדרישה ולהפצה של אינטרנט מהיר, המבוסס על תשתית סיבים אופטיים איכותית וטובה.