המעבר למדינה אחרת לצרכי עבודה עם לימודים מגלם בתוכו פוטנציאל לתחושת סיפוק, אתגר ועניין. למעשה, מדובר על חלום של כל אחד ואחת מאיתנו – אבל אנחנו עדיין צריכים להכיר את ההבדלים בין סוגי העבודות ובעיקר לוודא מראש ניתן לפתוח עסק במדינה זרה. אז איך עושים את זה ומאיפה מתחילים? הנה המדריך המלא
חלום של כולנו – לטוס ולעבוד בחו"ל
עבודה עם משמעות היא ממש לא משהו מובן מאליו. רובנו לא זוכים לעבוד בתפקיד שמעניק לנו תחושת אתגר, סיפוק ומשמעות על בסיס יום יומי. יתרה על כך, העבודה עם משמעות היא דרך מעולה להגדיל את ההכנסה כי סביר להניח שתהיה לנו מוטיבציה גבוהה יותר לעסוק בה – אבל זה עדיין לא מבטיח שנדע איך בכלל לבחור אותה.
אחד הפתרונות הרלוונטיים כיום הוא רילוקיישן למטרת עבודה עם משמעות. אם מוצאים עבודה שאנחנו אוהבים ואף מוסיפים למתכון את האפשרות לבצע אותה בחו"ל, סביר להניח שבאופן מיידי כבר נרגיש את הרצון להשתלב בה ולהתפתח. מכאן והלאה, כל שנותר הוא לבחור בין טיסות לאוסטרליה לבין מדינות אחרות בעולם ובהן ארצות הברית או אירופה.
עבודות עם שליחות ורווחה כלכלית
בחירת יעד עבור רילוקיישן צריכה לגלם בתוכה כמה שיקולי מפתח. ראשית, השיקול העיקרי הוא האם ניתן לשלב בין שליחות ורווחה כלכלית. בלי תחושת המשמעות מצד אחד ורווחה כלכלית מצד שני, אף תהליך של מעבר למדינה זרה לא יהיה שווה את הקושי ואת הצורך בהתאקלמות. לכן כדאי לברר מראש כמה מרוויחים, מהם תנאי ההעסקה, איפה גרים וכן הלאה.
במידה ובוחרים לשלב התנדבות עם קריירה, צריך להתייעץ עם עובד סוציאלי ולברר לגבי זמינות מקומות שמתאימים לנו. זו יכולה להיות דרך מעולה להשיג את תחושת המשמעות והסיפוק בלי להיות תלויים במקום העבודה, או אם בוחרים לבצע רילוקיישן ולהמשיך עבודה מהבית ומרחוק.
למעשה, הביקוש לפתיחת עסק חברתי גבוה מאוד אצל ישראלים שבוחרים לעבור למדינה אחרת כדי להמשיך לעבוד או ללמוד בה. זה קורה בגלל שלעיתים קרובות, מי שמגיעים מהארץ מרגישים את תחושת החיבור לחברי קהילה היהודית – אבל לא יודעים איך להביא אותה לידי ביטוי במסגרת מקום העבודה שלהם. בהקשר הזה, עסק עם אוריינטציה חברתית הוא פתרון מעולה.
האם ניתן לפתוח עסק במדינה זרה?
הבעיה היחידה היא שרבים ממהרים לקנות ציוד משרדי לעסקים שהם תמיד חלמו לפתוח מעבר לים, עוד לפני שהם בדקו האם זה בכלל אפשרי מבחינה רגולטורית. בניגוד למצבים של עבודה מרחוק שאכן מתאימה לכל אחד ואחת מאיתנו כי היא דורשת אך ורק חיבור תקין לאינטרנט, פתיחת עסק היא כבר עניין אחר לגמרי.
ראשית, לא כל מדינה מאפשרת לנו לפתוח עסק בתור אזרחים זרים או כאלה שנמצאים בה עם ויזה לזמן מוגבל בלבד. בשביל לפתוח את העסק, אנחנו צריכים להביא בחשבון את הדרישות מבחינת מיסוי, משפט, תקנות מקומיות וכן הלאה.
שנית, יש להיערך לתקופת התאקלמות ולהגיב עם גב כלכלי. לבסוף, סביר להניח שבשלב הזה גם נרצה להתייעץ עם עורך דין או בעלי מקצוע מקומיים, שמכירים את השפה.