ישראל היא מדינה עם הרבה פוטנציאל. יש לה תשתית מצוינת ומגזר היי-טק שמוביל את העולם בהיבטים רבים. ככזה, היא מושכת משקיעים ויזמים רבים שרוצים להקים את העסקים שלהם או להרחיב את העסקים הקיימים שלהם כאן.
הקמת עסק בישראל היא חלומם של הרבה שכירים, יזמים ובעלי עסקים קיימים שמחפשים הזדמנויות חדשות ובכל זאת לכל חלום יש מחיר – האם אתם מוכנים לשלם אותו?
איך לפתוח עסק מאפס?
פתיחת עסק בישראל היא תהליך מורכב שדורש מכם הרבה סבלנות והתמדה.
הצעד הראשון הוא למצוא רעיון לעסק שלך. אתה יכול להמציא רעיון משלך או לחפש הזדמנות שכבר קיימת.
אם אתה רוצה להקים עסק משלך, עליך לשקול אילו כישורים או ניסיון יש לך שיכולים להיות שימושיים במיזם זה. לדוגמה, אם אתה מעצב גרפי שמעצב לוגואים ועוסק במיתוג, אז יהיה לך קל יותר להקים חברת עיצוב גרפי מאשר אם אתה לא יודע כלום על עיצוב.
אז מה צריך ללמוד כדי לפתוח עסק?
שלב ראשון לעשות סקר שוק, להבין את קהלי היעד, לבחון באמת האם יש התכנות לעסק, לשאול את כל השאלות שצריך לשאול על מנת שבעוד חצי שנה מהיום כאשר יהיה לכם עסק לא תאמרו את צמד המילים "לא ידעתי ש…"
השלב הבא הוא קבלת סיוע משפטי מעו"ד המתמחה בעסקים קטנים. בישראל יש שיעורי מס נמוכים יחסית למדינות מפותחות אחרות ולכן העלות של פתיחת עסק כאן נמוכה יחסית.
פתיחת עסק בישראל היא דרך מצוינת להיות הבוס של עצמך
במדינת ישראל יש אקלים כלכלי טוב וקל להתחיל. ישנם משאבים רבים זמינים באינטרנט שיעזרו לכם להתכונן לתהליך פתיחת עסק קטן בישראל. הצעד הראשון הוא רישום במשרד התעשייה והמסחר הישראלי כמפעל תעשייתי (IE). זה יאפשר לכם לרכוש סחורה מחו"ל, לייבא אותם לישראל ולמכור אותם במקום. לשם כך יש צורך במספר IE שמונפק על ידי המשרד.
עסקים חברתיים בישראל
עסקים חברתיים הם דרך לעשות עסקים שמטרתה ליצור השפעה חברתית וסביבתית חיובית לצד רווח בר קיימא. ממשלת ישראל עובדת עם קבוצת הבנק העולמי כדי להפגיש מומחים מרחבי העולם כדי לחלוק את חוויותיהם, הידע והשיטות הטובות ביותר שלהם כיצד ליצור עסק חברתי מצליח.
המטרה של ממשלת ישראל היא להכפיל את מספר המיזמים החברתיים בישראל עד שנת 2025. המדינה הייתה חלוצה בתחום העסקים החברתיים, וישנן דוגמאות רבות לחברות מצליחות.
בישראל ישנם ארגונים רבים שאימצו את המודל. ארגונים אלה כוללים: המשרד הישראלי לשוויון חברתי, תנו לחיות לחיות, ועוד
סטטיסטיקה של עסקים בישראל
ישראל היא מדינה עם אוכלוסייה של 8.5 מיליון נפש והתמ"ג לנפש הוא כ-38,000 דולר. המדינה מדורגת כאחת מ-10 המדינות החדשניות בעולם. בישראל חיים יותר מ-60% מאוכלוסייתה באזורים עירוניים, מה שהופך אותה לאחת המדינות הצפופות בעולם. היא גם מדורגת כבעלת אחד מהשיעורים הגבוהים ביותר עבור סטארט-אפים לנפש באירופה. זה הופך אותה למקום אטרקטיבי להקמת עסק ולצמוח משם באופן אקספוננציאלי.
ישראל ידועה בהיותה מרכז היי-טק, ויש לה גם תרבות סטארט-אפים חזקה. התמ"ג של המדינה הוא 335 מיליארד דולר, ושיעור האבטלה שלה הוא 4.3%. כלכלת ישראל מונעת על ידי המגזרים הבאים:
חקלאות | 10% מכלל כוח האדם |
תעשייה | 20% מכלל כוח האדם |
שירותים | 60% מכלל כוח האדם |
בנייה | 4% מכלל כוח האדם |
מסחר ותיירות | 8% מכלל כוח האדם |
הקמת עסק בישראל היא סיכון וזאת למרות שישראל היא מדינה של חדשנות ויזמות.
יש לה את הריכוז השני בגודלו של סטארטאפים בעולם, אחרי עמק הסיליקון. ממשלת ישראל מעניקה מענקים לעסקים חדשים, וכן מציעה מגוון תמריצים כדי להקל על הקמת עסקים קטנים בין היתר בהקטנת תהליכים בירוקרטיים.